LITTLE GREENE

Met een kleine fabriek in het voorgebergte van Snowdonia en een hoofdkantoor in Manchester is Little Greene een onafhankelijk familiebedrijf en de enige fabrikant, die nog steeds een compleet assortiment traditionele en moderne decoratieve verven produceert voor alle ruimtes in huis. Little Greene’s milieuvriendelijke, kindveilige, watergedragen en oliegedragen verven zijn verkrijgbaar in afwerkingen voor muren, plafonds, houtwerk, vloeren en het exterieur. Ze zijn ontworpen als aanvulling op een ongeëvenaarde collectie authentiek archief behang, aangepast en opnieuw gekleurd voor het hedendaagse interieur.

 

LITTLE GREENE-VERVEN

Little Greene produceert een van de meest milieuvriendelijke verfassortimenten voor elke toepassing, ethisch vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk, zonder compromissen op het gebied van kwaliteit of prestaties. De verven op waterbasis overtreffen ruimschoots alle wetgeving inzake Vluchtige Organische Stoffen (VOS) en de verven op oliebasis bevatten natuurlijke plantaardige olieën. Little Greene’s verven op waterbasis bevatten geen toegevoegd VOS en dragen dus niet bij aan de luchtvervuiling. Maar bij ‘groene’ verf draait het niet alleen om VOS. Little Greene handhaaft ook haar lage CO2-voetafdruk door in eigen fabriek te produceren en door het feit dat de uitstekende dekking van de verf ervoor zorgt dat er aanzienlijk minder verflagen nodig zijn. Met als domino-effect dat er minder verfblikken geleverd hoeven te worden en er dus minder transportvervuiling is.

 

De complexe en intense kleurformules van Little Greene worden gemaakt met traditionele en hedendaagse pigmenten. De verven bevatten 40% meer pigment dan veel andere verven, wat resulteert in een ongeëvenaarde kleurdiepte en ondertoon, die subtiel veranderen bij verschillend licht.

 

De prachtige afwerkingen van Little Greene zijn ontwikkeld voor een lange levensduur. Dankzij de zorgvuldig gekozen ingrediënten is de verf gemakkelijk aan te brengen en dekt het beter dan alle andere verven. Door de uitstekende dekking zijn minder kostbare grondstoffen nodig en door de duurzaamheid hoeft er minder vaak opnieuw te worden geschilderd. Verven worden routinematig getest volgens internationale prestatiespecificaties, namelijk BS EN 13300. Door de hoogste prestaties volgens deze norm, zorgt Little Greene ervoor dat de productprestaties niet in het gedrang komen en toch milieuvriendelijk blijven.

De verpakkingen van Little Greene, inclusief de metalen blikken, bestaan voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal en kunnen na verwijdering opnieuw worden gerecycled. De pigmenten die worden gebruikt in de verf en voor het bedrukken van het behang zijn volledig gifvrij en afkomstig uit de EU. Hierdoor zijn ze verzekerd van elke milieucertificering.

 

LITTLE GREENE-BEHANG

Al het behang van Little Greene wordt gedrukt met inkt op waterbasis en het behangpapier is afkomstig van FSC- of PEFC-gecertificeerde duurzame bossen. Dus voor elke boom, die wordt gebruikt, worden er weer vier nieuwe geplant Little Greene-behang wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd met behulp van ‘paste-the-wall’-technologie, waardoor het zowel gemakkelijk aan te brengen als slijtvast is. Alle behangproducten voldoen aan de Europese productnorm.

 

‘GREENE’-DENKEN

Little Greene heeft zich gecommitteerd aan een toegewijd recyclingprogramma en gebruikt duurzaam geproduceerde verpakkingen en papier voor administratie en distributie. Bij Little Greene heeft ‘Greene’-denken op alle operationele niveaus, waaronder een continu programma voor afvalvermindering, meer recycling en een voortdurende aanpak om de impact van emissies en transport te minimaliseren.

 

THE NATIONAL TRUST

National Trust werd in 1895 opgericht door drie mensen, die het belang zagen in het historische erfgoed van het Verenigd Koninkrijk. De charitatieve instelling draagt zorg voor het behoud van locaties van historisch belang en/of natuurlijke schoonheid, zodat ook volgende generaties ervan kunnen blijven genieten. Geheel onafhankelijk van de overheid zorgt National Trust voor meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer aan kustlijn en 500 historische eigendommen, tuinen en natuurreservaten in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

 

Bestellingen kunt u ook eenvoudig via onze webshop doen.

 


BOGERMAN VERF & BEHANG


Bogerman Verf & Behang is gevestigd in het gezellige Hazerswoude-Dorp. Eigentijds, warm en trendy zijn woorden die goed passen bij onze collectiesBogerman Verf & Behang steekt veel tijd en energie in het updaten en tijdig wisselen van de collecties.

Bogerman Verf & Behang is sterdealer* van Little Greene Paint & Paper.  Wij zijn trots om dit mooie merk  te mogen voeren. Little Greene staat bekend om zijn mooie matte kleuren en hoogwaardige behangcollecties

Kom gerust eens langs in onze winkel aan de Dorpsstraat voor behangverfinterieurideeën en kleuradvies. Iedereen met kleine of grote plannen voor zijn interieur nodigen we van harte uit. Wilt u in alle rust een uitgebreid kleuradvies dan kan dat ook op afspraak in de avonduren. Wij zien u graag!


 

© 2011 - 2024 Bogerman Verf & Behang | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel